Μενού Κλείσιμο

Διδακτική επίσκεψη της Β΄τάξης στο Αλεποχώρι, Μεταξάδες και Πετρωτά.

Σήμερα ήταν μια υπέροχη μέρα. Οι μαθητές της Β Γυμνασίου επισκέφτηκαν τρία από τα ακριτικά χωριά του τόπου μας στα σύνορα με τη Βουλγαρία!

Πρώτη στάση: το Αλεποχώρι. Ο κύριος Δημήτρης Αρβανιτούδης, για πολλά χρόνια διευθυντής του Δημοτικού Μεταξάδων, μας άνοιξε τη μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και μας ξενάγησε μιλώντας μας για την ιστορία της εκκλησίας, των αγιογραφιών, αλλά και του χωριού. Στην εκκλησία αυτή βρίσκεται και η διάσημη εικόνα του Αγίου Χριστόφορου.

Επόμενος σταθμός: Μεταξάδες. Περπατήσαμε στο όμορφο παραδοσιακό χωριό και σταματήσαμε για να θαυμάσουμε την άλλη μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Ευχαριστούμε τη Μαρία Κυριακούδη για τη βοήθειά της και τις πληροφορίες που μας έδωσε.

Συνέχεια είχαν τα Πετρωτά. Η δραστήρια Αγγελική Μαυρίδη μας ξενάγησε στον παλιό μύλο του χωριού, που τώρα έχει μετατραπεί σε Μουσείο Πέτρας. Οι μαθητές θαύμασαν τα δείγματα ζεόλιθου και ενημερώθηκαν για τις χρήσεις του. Επίσης παρατήρησαν τα διάφορα μηχανήματα και προβληματίστηκαν για τους τρόπους χρήσης τους.

Η μέρα έκλεισε στο Ευρωθήραμα στον Πεντάλοφο με φαγητό, ξεκούραση και παιχνίδι.

Ήταν μια εκδρομή που συνδύαζε την ψυχαγωγία με τη μάθηση.