Μενού Κλείσιμο

Εκδρομή της Β΄ τάξης στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 11-4-2024, οι μαθητές της Β΄ τάξης ξεκινήσαμε με τους συνοδούς καθηγητές και δύο μητέρες την εκπαιδευτική μας επίσκεψη στην Ξάνθη-Βέροια-Θεσσαλονίκη. Πρώτη στάση για ξεκούραση στην Ξάνθη και επίσκεψη το «σπίτι της σκιάς». Ένα πρότυπο χώρο τέχνης που «εκτίθενται» σκιές από έργα που έχουν φιλοτεχνηθεί από καθημερινά σκουπίδια και άχρηστα πράγματα, αφού πρώτα έχουν φωτιστεί κατάλληλα.

Το σπίτι της “Σκιάς”

Φτάνοντας στην Θεσσαλονίκη επισκεφτήκαμε το ναό του αγίου Δημητρίου, περιηγηθήκαμε περιμετρικά της Ρωμαϊκής αγοράς, κατηφορίσαμε στην πλατεία Αριστοτέλους και επισκεφτήκαμε την έκθεση Νταλί στο λιμάνι. Μια
συναρπαστική ψηφιακή περιήγηση στα πιο διάσημα έργα του. Ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, εμπνευσμένης από τη ζωή και τα έργα του ζωγράφου.

Την Παρασκευή 13-4-2024 ,ξεκινήσαμε για τους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας. Το θέαμα ήταν μοναδικό.

Βεργίνα

Και το ταξίδι μας συνεχίστηκε στη Βέροια. Το «Βήμα» απ΄ όπου μίλησε ο Απόστολος Παύλος για το χριστιανισμό , τα υπέροχα ψηφιδωτά , τα στενά σοκάκια της εβραϊκής συνοικίας , τα εβραϊκά σπίτια και η εβραϊκή συναγωγή μας αντάμειψαν για την…πεζοπορία μας. Για μεσημεριανό καθίσαμε στην «ελιά» μια ταβέρνα με θέα τον απέραντο κάμπο της Βέροιας.

Το Σάββατο ,13-4-24, αποχαιρετίσαμε το ξενοδοχείο μας και ξεκινήσαμε για το Πλανητάριο.
Ώρα 12:30: αναχώρηση για Αλιστράτη. Επισκεφτήκαμε το μαγευτικό σπήλαιο της Αλιστράτης με τον πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο και με την ποικιλομορφία χρωματισμών .Οι φωτογραφίες και τα βίντεο εσωτερικά απαγορεύονται.

Περάσαμε υπέροχα,ζήσαμε πανέμορφες στιγμές,μάθαμε καινούρια πράγματα, μοιραστήκαμε,αισθανθήκαμε υπεύθυνοι απολαύσαμε τη συνεργασία μαθητών-γονιών-εκπαιδευτικών και ζήσαμε την εμπειρία της …συγκατοίκησης.
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ