Μενού Κλείσιμο

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Χρονιά με Υγεία και Προκοπή για τα παιδιά μας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο Πρωτόκολλο σχετικά με τον αριθμό των διαγνωστικών ελέγχων που θα γίνονται από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν τα εξής:

  • Μόνο για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων (10-15 Ιανουαρίου), οι μαθητές ( εμβολιασμένοι και μη) θα πρέπει να κάνουν 3 self test αντί για 2. Τα τεστ αυτά θα διατεθούν δωρεάν από τα φαρμακεία την εβδομάδα αυτή. 
  • Τα 2 δωρεάν εβδομαδιαία self test θα διενεργούνται πια όχι μόνο από τους ανεμβολίαστους αλλά και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Επίσης, στην περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα σε τάξη, τα τεστ για το συγκεκριμένο τμήμα θα γίνονται καθημερινά κάθε μέρα για 5 μέρες.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη


Για τους μαθητές:

  1. Όλοι οιανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες.
  2. Οι εμβολιασμένοι μαθητές  θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

Για τους εκπαιδευτικούς : 

  1. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα.
  2. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου εξακολουθούν να ισχύουν. 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΤ (SELF TEST & RAPID TEST) ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ EDUPASS ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 7:00 π.μ. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνηση.