Μενού Κλείσιμο

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ,ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Το σχολείο αποτελεί μια κοινότητα στην οποία δραστηριοποιούνται μαθητές και καθηγητές με στόχο την μάθηση και την δημιουργία καθώς και την προαγωγή πανανθρώπινων αξιών και αρχών που βοηθούν στην ουσιαστική εισαγωγή τους στην ενήλικη ζωή και την εκπλήρωση των προσωπικών στόχων αλλά και των συλλογικών που οι ίδιοι θέτουν σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της κοινότητας αυτής.

Για να καταστεί αυτό δυνατό απαραίτητο είναι να υπάρχουν κανόνες, πέρα από το γενικό νομοθετικό πλαίσιο, οι οποίοι θεσπίζονται με την συναίνεση και την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία και στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός παιδαγωγικού και διδακτικού κλίματος ικανού να προάγει την μάθηση, την δημιουργία και τους στόχους που η σχολική κοινότητα θέτει.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου σχολικού κανονισμού στοχεύουμε στην πρόοδο των μαθητών/τριών της σχολικής μας μονάδας σε ένα κλίμα συνεργασίας, σεβασμού, αλληλεγγύης, δημοκρατικών αξιών αλλά και της συνολικής προόδου της σχολικής μας κοινότητας με βάση τις παραπάνω αρχές. Ο κανονισμός αυτός είναι απόρροια ευρύτερων συναινέσεων στη σχολική μας μονάδα και συνυπογράφεται από όλα τα μέρη δεσμευτικά ως προς το περιεχόμενο και τα αποτελέσματά του. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε ολόκληρο τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του 1ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου για το σχολικό έτος 2021-2022.