Μενού Κλείσιμο

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – 10 ΜΑΙΟΥ 2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

την Δευτέρα 10 Μαΐου τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν κανονικά.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1825/5-5-2021 η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο θα πραγματοποιείται μετά από διεξαγωγή self test στο σπίτι και προσκόμιση της δήλωσης σας για την πραγματοποίηση του τεστ και την βεβαίωσή σας ότι αυτό ήταν αρνητικό.

Καλείστε να μεταβείτε σε φαρμακείο όπου με τον αριθμό ΑΜΚΑ του μαθητή θα παραλαμβάνετε 2 τεστ κάθε εβδομάδα ΔΩΡΕΑΝ. Είναι προτιμότερο τα τεστ να διενεργούνται το προηγούμενο βράδυ πριν την υποχρεωτική παραλαβή της βεβαίωσης κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το πρωί ( δηλαδή Κυριακή και Τετάρτη βράδυ).

Η εφαρμογή του τεστ είναι απλή. Παρακαλώ ενημερωθείτε για την εφαρμογή από το παρακάτω βίντεο με οδηγίες του Υπουργείου. Οδηγίες υπάρχουν και μέσα στην συσκευασία του αυτοδιαγνωστικού τεστ.

Self test εύκολα και απλά | Οδηγίες χρήσης – YouTube

Στην περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό τότε εισέρχεστε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

https://self-testing.gov.gr

και αφού συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία αλλά και τα στοιχεία του μαθητή εκδίδετε την σχολική κάρτα Covid19 την οποία εκτυπώνετε και οφείλει να φέρει μαζί του ο μαθητής/η μαθήτρια κάθε Δευτέρα και Πέμπτη προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. Στην περίπτωση που έχετε δυσκολία να μπείτε στην παραπάνω πλατφόρμα ή να εκτυπώσετε το έντυπο παρακαλώ να το αντιγράψετε σε φύλλο χαρτί με τη μορφή που σας παραθέτουμε και αφού το υπογράψετε να το φέρει ο μαθητής/η μαθήτρια μαζί του.

Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19

                             ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΓΟΝΕΑ)

ΟΝΟΜΑ 
ΕΠΩΝΥΜΟ 
ΟΝ. ΜΗΤΕΡΑΣ  
  ΟΝ. ΠΑΤΕΡΑ 
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ  self-test (ΜΑΘΗΤΗ)

AMKA: 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  self-test: 
ΤΥΠΟΣ TEST 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  self-test: 

                                                                                                                      ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Ο ΔΗΛΩΝ – Η ΔΗΛΟΥΣΑ

Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα του self test είναι θετικό καλείστε να ενημερώσετε το σχολείο τηλεφωνικά και να μεταβείτε στην πλησιέστερη δημόσια υγειονομική δομή προκειμένου να επαναλάβετε το τεστ.

Σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μας στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την προμήθεια και διεξαγωγή του self test προκειμένου να σας βοηθήσουμε.

Είναι σημαντικό να επιστρέψουμε όλοι με ασφάλεια στο σχολείο και για τον λόγο αυτό ζητούμε την συνεργασία σας. Η χρήση και δήλωση πραγματοποίησης τεστ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από τον νόμο. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ παραμένει και η χρήση μάσκας κατά την προσέλευση και παραμονή στο σχολείο.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία! Καλή μας αρχή!!

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου