Μενού Κλείσιμο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID 19

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του 1ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου,

ευχόμαστε αυτή μας η επικοινωνία να σας βρίσκει πολύ καλά.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με θέματα που αφορούν την πανδημία αλλά και την τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα και με νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και του ΥΠΑΙΘ στην περίπτωση που κάποιος μαθητής/τρια βρέθηκε θετικός σε τεστ που πραγματοποίησε για τον COVID-19 ή ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του COVID-19 μέχρι τις 6/11/2020, δηλαδή την προηγούμενη Παρασκευή, οφείλει να ενημερώσει το σχολείο προκειμένου να ενημερωθεί από εμάς το τμήμα που φοιτά ο μαθητής/τρια.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το πρόγραμμα των μαθητών δεν αλλάζει, είναι το ίδιο που εφαρμόζαμε και στη δια ζώσης διδασκαλία. Το ωρολόγιο πρόγραμμα για την διεξαγωγή των μαθημάτων είναι το ακόλουθο. Οι εκπαιδευτικοί, ανάλογα και με την διαδικασία, έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν την ώρα νωρίτερα αλλά σε κάθε περίπτωση οι ώρες ξεκινούν όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα:

Όσον αφορά την σύνδεση σας στην πλατφόρμα WeBex, σύμφωνα και με τις τελευταίες οδηγίες του υπουργείου, σας συστήνουμε αυτή να γίνεται από τον φυλλομετρητή σας (Browser) και όχι από την εφαρμογή του WeBex. Παρακαλούμε ενημερωθείτε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/tilekpedefsi/

Σε κάθε περίπτωση παρακαλούνται οι μαθητές/τριες όταν μπαίνουν από τον φυλλομετρητή τους στην αίθουσα να δηλώνουν το ονοματεπώνυμο τους και το email του σχολικού δικτύου (π.χ. ΕΥΤΕΡΠΗ ΜΠΙΛΙΜΠΙΝΗ email : a123456@sch.gr ) εφόσον τους ζητηθεί, καθώς παρατηρούνται περιπτώσεις όπου μπαίνουν στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών άτομα που δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται εκεί. Τονίζουμε επίσης ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Θα σας παρακαλέσουμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα αυτό και να συζητήσετε με τα παιδιά σας τους τρόπους με τους οποίους οφείλουν να προστατέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα και των ανθρώπων γύρω τους. Παρακαλώ βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων εδώ.

Οι μαθητές διαθέτουν κωδικούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο που τους επιτρέπουν να εισέρχονται στην Ηλεκτρονική Τάξη (e-class) και να παρακολουθούν από εκεί το υλικό που ανεβάζουν οι καθηγητές τους παράλληλα με την σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Οι κωδικοί αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την εισαγωγή στην πλατφόρμα WeBex, αλλά όπως προαναφέραμε καλύτερα να μην χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο τρόπο καθώς το σύστημα δεν είναι εύκολο να ανταποκριθεί.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ : Όσον αφορά το θέμα των απουσιών σας ενημερώνουμε ότι λόγω προβλημάτων συνδεσιμότητας αυτές δεν θα προσμετρηθούν στις 9 & 10/11/2020 για κανένα μαθητή. Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής/τρια έχει κάποιο θέμα με την είσοδο του στα μαθήματα παρακαλούμε να αποστέλλει μήνυμα στο προσωπικό email των καθηγητών που σας είχε διανεμηθεί -μέσω των μαθητών – με την επιστολή στις 6/11. Όποιος γονιός δεν έχει λάβει την επιστολή αυτή παρακαλώ να μας ενημερώσει προκειμένου να σας την στείλουμε ηλεκτρονικά.

Σας υπενθυμίζουμε ότι είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και βοήθεια και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παρόλο που το σχολείο παραμένει κλειστό μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όταν αυτό κρίνετε απαραίτητο με αυτοπρόσωπη παρουσία στο σχολείο.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία. Σας ευχόμαστε να είστε υγιείς και καλή αντάμωση!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου